
Our coffees
Η αγάπη μας για τους καφέδες ανώτερης ποιότητας μας έκανε να αναζητήσουμε συνεργάτες με τους οποίους θα μπορούσαμε να μοιραστούμε το ίδιο πάθος και τις ίδιες ανησυχίες ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ESPRESSO

Στον κόσμο των specialty coffee θα μας μυήσει η ομάδα του The Underdog Roasters και ο Τάσος Δεληχρήστος με καφέδες ανωτέρας ποιότητας, στα hopper των μύλων μας θα βρίσκετε πάντα ο Sertao της ποικιλίας Yellow Bourbon με προέλευση απο την Βραζιλία απο την φάρμα Fazenda do Sertão η οποία βρίσκετε στο Carmo de Minas και σε υψόμετρο 1500+ μέτρων, ένας καφές με γεμάτο σώμα, χαμηλή οξύτητα και νότες απο καβουρδισμένα φουντούκια και κακάο.
Στον δεύτερο μύλο μας θα υπάρχει πάντα ο guest καφές μας ο οποίος με αγάπη ψήνεται στο καβουρδιστήρι του Underdog και θα αλλάζει ανα 1-2 εβδομάδες.
Επίσης στο retail του Alley Dog θα βρείτε τους καφέδες μας σε μικρές συσκευασίες των 200γρ για το σπίτι ή το γραφείο σας και τους οποίους και αλέθουμε αναλόγως την μέθοδο εκχύλισης που χρησιμοποιείτε.

BREW BAR
Brewing method
Σημείο αναφοράς στο Alley Dog θα είναι σίγουρα το brew bar, χώρος παρασκευής και γνώσης. Εδώ θα παρασκευάζεται μπροστά στον καταναλωτή καφές φίλτρου & τσάι με Chemex, Aeropress, V60 και Syphon.

Chemex
Η Chemex εφευρέθηκε το 1941 από τον χημικό Peter Schlumbohm. Πρόκειται για μια χειροκίνητη καφετιέρα που αποτελείται από μια γυάλινη μια φιάλη Erlenmeyer.
Ο καφές φτιάχνεται τοποθετώντας τον αλεσμένο καφέ και ένα χάρτινο φίλτρο στον "λαιμό" της συσκευής μας, στην συνέχεια ρίχνουμε το νερό μας διαβρέχοντας όλη την επιφάνεια του καφέ.

V60
To V60 λόγω του ιδιαίτερου σχήματος του δίνει βάθος στον αλεσμένο καφέ που εισάγουμε μέσα σε αυτό και καθώς ρίχνουμε το νερό στο κέντρο του εκείνο έρχεται σε επαφή με τον αλεσμένο καφέ για περισσότερη ώρα και αυτό μας δίνει μια ισορροπημένη κούπα φρεσκοαλεσμένου καφέ.

Clever Dripper
Το Clever dripper είναι πανεύκολο στην παρασκευή καφέ. Λειτουργεί με έναν παρόμοιο τρόπο όπως η Γαλλική πρέσα. Βάζουμε ένα χάρτινο φίλτρο μέσα στο Clever και προσθέτουμε τον φρέσκο αλεσμένο καφέ εν συνεχεία προσθέτουμε ζεστό νερό και αφού το αφήσουμε λίγα λεπτά το τοποθετούμε επάνω στο φλυτζάνι μας, με αυτή την κίνηση ανοίγει η βαλβίδα που έχει το Clever στον πάτο και τρέχει ο καφές μέσα στο φλυτζάνι μας.
Aeropress
To aeropress έκανε την εμφάνιση του το 2005 απο τον Άλαν Άντλερ, είναι μια απλή συσκεύη η οποία αποτελείτε απο μία σίτα έναν θάλαμο και ένα έμβολο. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι πολύ απλή, τοποθετούμε στην σίτα ένα φίλτρο (χάρτινο ή μεταλλικό) εν συνεχεία εφραμόζουμε την σίτα στον θάλαμο, τοποθετούμε μέσα τον φρεσκοαλεσμένο μας καφέ και εν συνεχεία προσθέτουμε ζεστό νερό, μετά απο λίγο τοποθετούμε το έμβολο στον θάλαμο φυλακίζοντας μέσα στον αερά και πιέζουμε προς τα κάτω. Με την μέθοδο αυτή αναδεικνύουμε τα bitter χαρακτηριστικά του καφέ.


Syphon
Περίπου το 1855 παρουσιάστηκε στην Γαλλία μία συσκευή παραγωγής καφέ με η οποία αποτελούνταν από δύο στρογγυλά γυάλινα δοχεία έναν βραχίωνα και 1 καμινέτο, εν συνεχεία υπήρξαν αρκετές αναφορές σε Σκωτία και Αμερική μέχρι τις μέρες που πλέον τα πιο διάσημα Syphon κατασκευάζονται στην Ιαπωνία.
To ζεστό νερό, με την πίεση που δημιουργείται από τον βρασμό του στο κάτω δοχείο, περνά στο άνω δοχείο, ώστε να εκχυλίσει τον αλεσμένο καφέ εξάγοντας όλα του τα αρώματα. Στη συνέχεια και αφού απομακρύνουμε την εστία θέρμανσης, το εκχύλισμα καφέ επιστρέφει στο κάτω γυάλινο δοχείο σερβιρίσματος με τη μέθοδο του αυτόματου σιφωνισμού.